Mazsolázó

Szerény vélemények nagy és kis könyvekről (nézeteim szubjektívek, a leendő olvasó befolyásolása nem céljuk, mint ahogy az ex-olvasók véleményét megsérteni sem)

Friss topikok

Linkblog

Jodi Picoult : Szívtől szívig

2011.08.26. 14:12 | Lucy! | Szólj hozzá!

 Az előzőekben azt írtam, az írónő regényei (legalábbis  azok, amik az én karmaim közé keveredtek) tucat munkának tűnnek. Szerkezetére vonatkozólag ezt az állításomat még mindig fenn tartom, viszont emelem kalapom a hölgy előtt (ahogy már előbbi könyvénél is tettem), hogy ilyen témákhoz mer nyúlni. A mostani egy végzetes kombó : halálbüntetés + gyerekmolesztálás + vallás. 

Sajnos azt nem mondhatom el, hogy nem tudtam milyen csavar következik éppen a történetben, ilyen tekintetben azt hiszem, bármennyire is csavaros az író esze, sokat olvasottaknak nem lehet újat mutatni (kivéve talán Agatha Christie-t), de pozitívum, hogy az élményt nem csorbítja ez sem. 

Külön rámutatnék arra, hogy ebben és a Nővérem húgában is elég érdekes szerepet töltenek be az anyukák. Mind a ketten erkölcsi dilemmáikkal küzdenek és közben azt is elintézik, hogy elgondolkodjunk, mit tennénk, ha a lányunk rákos, vagy szívbeteg lenne. Persze, minden hegyet megmozgatnánk, de ezt meddig tehetjük? Hol húzhatjuk meg a határt az önös érdek és a segíteni akarás közt? 

Olvassátok el! Szerintem nincs helyes válasz.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvmazsolazo.blog.hu/api/trackback/id/tr783182000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása