Mazsolázó

Szerény vélemények nagy és kis könyvekről (nézeteim szubjektívek, a leendő olvasó befolyásolása nem céljuk, mint ahogy az ex-olvasók véleményét megsérteni sem)

Friss topikok

Linkblog

Robert Merle: Csikóéveink - egy olvasmányos soft pornó

2011.12.27. 18:54 | Lucy! | Szólj hozzá!

Tegnap este sikerült elolvasnom, az élelmiszerismeret tételek meglehetős hanyagolása árán és meg kell mondjam, megérte, bár akkor még nem tudtam mit gondoljak róla. 

Merle, így kétségtelenül jó, hiszen a bácsi tud, nagyon is. A helyzet viszont az, hogy ez az egész történet annyira szét van darabolva, hogy nehéz róla véleményt formálnom. Na nem mintha csak úgy, lezáratlanul lenne vége egy-egy kötetnek (abból a kemény kettőből amit eddig volt szerencsém megszerezni és elolvasni), csak túl aprólékosnak éreztem az elején, ami persze azzal a lendülettel elmúlt, amikor befejeztem, és epedeztem a következő kötetért (ami persze nincs meg).

Hogy ne csak a könyvellátottsági viszontagságaimról fecsegjek, a könyvről is egy jó pár szót. Szerintem még akkor is nagyon jól érthető a történet, ha esetleg valaki csak úgy kezébe kapja a könyvesbolt polcáról minden előzmény nélkül, sőt, tovább megyek! Jobban élveztem, mint a Francia históriát, ami ehhez a kötethez képest csak egy nagy bevezetés, viszont nagyon jól szolgált a szereplők és a háttértörténet megismeréséhez. 

Nagyon jókat lehet derülni egy-egy jeleneten és az akkori orvostudományi ismereteken. Ezek mellett azonban úgy vélem, hogy kis gunyoros alcímemet méltán kiérdemelte. Szerencsére anélkül válunk Pierre de Siorac (számos) szerelmi kalandjának  szemtanújává, hogy elszörnyednénk, hogy egy 15-16 éves suhanc, hogy a viharba élhet ilyen aktív szexuális életet (és honnan veszi a lehengerlő szövegeit?). Amellett, hogy gyakorlatilag minden útjába kerülő csinosabb lánynak/asszonynak teszi a szépet (nem is akárhogy!), illetve magáévá teszi, szinte felfoghatatlan, hogy van emellett ideje orvosi egyetemre járni, szórakozni illetve kisebb-nagyobb csetepatékba keveredni (vagy ez csak a mi korszakunkban nem kivitelezhető egy életen belül?).

Nehezen indultam vele, bár ott kezdődött, ahol a Francia História véget ért, később pedig nem tudtam letenni. Magamhoz képest lassan haladtam vele (talán a bűntudat miatt, hogy tanulnom kéne), de biztosíthatom, hogy nem a nyelvezet (bár van egy-két "KertészImrés" kilométeres mondatocska) és nem a történet az oka, hiszen mindkettő magával ragadó, nagyon hiteles.

Mint eddig összes olvasmányomat meleg szívvel ajánlom ezt a regényt is. Én speciel nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra, remélem felkeltettem az érdeklődéseket és hozzám hasonlóan élvezni fogjátok a regénysorozatot!

Kellemes szórakozást és olvasmányokban gazdag, boldog új évet kívánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvmazsolazo.blog.hu/api/trackback/id/tr533499524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása