Mazsolázó

Szerény vélemények nagy és kis könyvekről (nézeteim szubjektívek, a leendő olvasó befolyásolása nem céljuk, mint ahogy az ex-olvasók véleményét megsérteni sem)

Friss topikok

Linkblog

Jodi Picoult: Gyere haza

2012.07.06. 08:28 | Lucy! | Szólj hozzá!

Egyszer megfogadtam, hogy egymás után ugyanattól az írótól nem olvasok (kivéve, ha sorozat). Na, a Gyere haza eszembe juttatta, hogy miért is tettem én ezt a kicsit furcsa fogadalmat. Míg a Tizenkilenc perc zseniális volt, mind a témáját mind a történetvezetést illetően, addig a Gyere haza egy elcsépelt leszbikus huzavonává nőtte ki magát.
Ne értsetek félre, nem mintha homofób lennék! Picoult minden igyekezete, hogy ne egy mézes-mázos szivárványszínű csodamesét tárjon elénk, kudarcba fulladt. Legalábbis szerintem. Ha már nyál, akkor legyen vaskos és ne csak megcsillanjon a könyv lapjain, mint csigaslejm a napsütésben. 

Azért viszont dicséret jár, hogy zeneterapeuta nem igazán fordult elő a regényeiben eddig. Bár úgy látszik Picoult könyv nem létezik valamilyen mocsok per nélkül. Ez viszont, nagyon érdekelt, pedig nem igazán vonz a jog. Nagy piros pont, hogy ez alkalommal nem egy "szimpla" gyilkosságot kellett töviről hegyire végig tárgyalni, hanem egy precedens alkotó jogi határesetet. Kíváncsi lennék, hogy ez a gyakorlatban (külföldi és itthoni) hogy működik. Természetesen egy/vagy több embrió elhelyezése, a felettük való rendelkezési jog mindenképpen borzolná a kedélyeket. 

Ami azonban az én kedélyeimet borzolta, az az ex-férj hirtelen jött buzgó vallásossága. Egyszerűen nem lehetett kibírni. Idegesítő volt. Ahogy Liddy is. Persze ez sem azért történt meg velem, mert nem lennék toleráns a vallásokkal kapcsolatban (épp ellenkezőleg, nagyon is érdekel az összes). Talán azért borzolta a pihéket a hátamon, mert az ő "tökéletességük" (amit a konyhapadlón elkövetett házasságtörés után oltári képmutatásnak gondoltam) miatt én rosszabb embernek tűnök? 

El tudom képzelni, hogy a strandon vagy egy esős napon olvassa valaki, de hogy ebből kedvenc könyv legyen... Persze ízlések és pofonok (ez a könyv inkább pofon). 

Mindenesetre az én meglehetősen negatív véleményem senkit ne lombozzon le, ha kíváncsiak vagytok olvassátok el és ha van véleményetek szívesen meghallgatom, elolvasom! 

Kellemes nyarat, strandoljatok sokat, termeljetek D3-vitamint dögivel, pancsoljatok és olvassatok! 

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvmazsolazo.blog.hu/api/trackback/id/tr204632450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása