Mazsolázó

Szerény vélemények nagy és kis könyvekről (nézeteim szubjektívek, a leendő olvasó befolyásolása nem céljuk, mint ahogy az ex-olvasók véleményét megsérteni sem)

Friss topikok

Linkblog

Jodi Picoult: A nővérem húga

2011.08.01. 12:30 | Lucy! | Szólj hozzá!

Kate leukémiás. Anna pedig azért született, hogy megmentse őt. Kiskora óta donora nővérének, de egyszer csak betelik a pohár. Mindenkinek. Anna veszi a bátorságot és 13 éves kora ellenére bíróság elé viszi az ügyet. A család a széthullás szélén, Kate veséi pedig leállnak. Anna nyeri a pert, a sors azonban közbe szól egy kisbusz képében. 

Elgondolkodtató, hogy van -e ahhoz bárkinek is joga, hogy még a legjobb szándék által vezéreltetve is, de átvegye testünk felett az uralmat? Létezik-e az az állapot amikor már kívánjuk a halált és mit érzünk ha mégis kicsusszanunk a karmai közül? Mit tennénk ha a mi gyermekünk haldokolna és egyetlen esélye az életre a testvére szerveiben lakozna? Vagy milyen lenne 13 évesen szembesülnünk azzal, hogy életmentők vagy gyilkosok lehetünk? 

Nehéz kérdések és a rájuk adott válasz sosem egyértelmű. Még kimondani is nehéz, hogy azt kívánjuk, valaki bárcsak meghalna, hogy mi normális, teljes értéket élhessünk és mégis szeretnénk ha velünk maradna. 

Te mit tennél?

Kellemes időtöltést kívánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvmazsolazo.blog.hu/api/trackback/id/tr143116640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása