Mazsolázó

Szerény vélemények nagy és kis könyvekről (nézeteim szubjektívek, a leendő olvasó befolyásolása nem céljuk, mint ahogy az ex-olvasók véleményét megsérteni sem)

Friss topikok

Linkblog

Joanne Harris : Csokoládé

2011.06.06. 22:10 | Lucy! | Szólj hozzá!

Ki ne szeretné a csokoládét, de mi a helyzet a Csokoládéval? Gombóc Artúr nyomán szabadon, nincs különbség. A csokoládé, legyen az bármilyen is, keserű és édes egyszerre, lassan majszolva, minden apró falatkáját kiélvezve a legfinomabb. Joanne Harris nagy csoki imádó lehet, mert olyan fanyar édességgel mesél, mesterien megszórva a történetet egy csipetke cukorral és egy leheletnyi keserű mandulával.

Történetünk egy lassú, az idő kerekei közt megrekedt francia falucskában játszódik, de ne bánjuk! Lansquenet-sous-Tannes a legjobb hely arra, hogy elrejtőzzünk, elvonuljunk a világ elől és tisztába kerüljünk magunkkal. Majd tovább álljunk az északi széllel. Lehet, hogy később ezért térünk ide vissza nem egyszer az írónővel karöltve. 

Harris-nek sajátos stílusa van, nem csak fekete és nem csak fehér. Felvonultatja előttünk a szürke valaha ismert összes árnyalatát, ezzel szerethetővé teszi szereplőit, vagy így vagy úgy. A magával ragadó írásmódnak köszönhetően együtt szenvedjük végig az erőszakot Josephine-nel, együtt szabadulunk fel vele, Vianne-nal tiltakozunk a szerelem ellen és menekülünk újból az ismeretlenbe, hogy aztán máshol, máskor (Csokoládécipő) magára találjon egy régi szerelemben. 

Harris minden könyvét ajánlom, a csavaros fordulatokért, a megható pillanatokért és a csodás mogyorós trüffelek nyújtotta már-már kéjes élvezetért.

Kellemes olvasást kívánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvmazsolazo.blog.hu/api/trackback/id/tr682963019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása